Απογευματινός καννιβαλισμός.

ΠΙΣΩ ΓΟΡΙΛΕΣ

01.jpg   cannibalism_1571.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκος Βούτσης-Κατάθεση ψυχής και ευθύνης

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύεται στην σημερινή Αυγή:

 

«Επιλέγω να μιλήσω σήμερα, τρεις ημέρες μετά το συμβάν, δημόσια, όχι μόνο γιατί δεν μου το επέτρεπαν λόγοι υγείας, ούτε μόνο γιατί πολιτικά και ανθρώπινα καλύφθηκα απολύτως από τη δήλωση του συντρόφου Αλαβάνου. Κυρίως γιατί δεν επέλεξα να παίξω το παιχνίδι όσων θέλησαν να αξιοποιήσουν το γεγονός για να αναβιώσει μια πολιτική βεντέτα με στόχο τον πολιτικό χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον χώρο της νεολαίας γενικότερα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετική λογική και η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές, όπως και η πλειοψηφία των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Δεν ζήτησα, δεν διεκδικώ και δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση σε οποιοδήποτε στάδιο που θα έχει η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, άλλωστε ο γιος μου που έχει τις δικές του ιδεολογικές επιλογές, πάντοτε, όπως και τώρα, υφίσταται τις συνέπειες μέσα στο πεδίο αξιών και πρακτικών που ο ίδιος ορίζει. Πολιτικά και προσωπικά, όπως θα ίσχυε και για κάθε στέλεχος του δικού μας χώρου με υπερβαίνουν, πέραν της θεωρητικής αντίθεσης, τα όρια των επιλογών που δεν εξαντλούνται στη συλλογική και ανοιχτή δράση. Η στάση μας όμως τόσα χρόνια μέσα από τα κινήματα της αριστεράς δεν υπήρξε ποτέ φιλική με τη διάσταση της πολιτικής καριέρας, με τη χρησιμοποίηση της οικογένειάς μας για ανέλιξη και για κληρονόμηση πολιτικών τίτλων και αξιωμάτων, γιατί για μας είχε και έχει σημασία το ταξίδι, η προσφορά και το όραμα.

Δεν μας συμπαθούν αρκετοί γιατί βρεθήκαμε πάντοτε στην πρώτη σειρά των αντιπαραθέσεων απέναντι σε όσους στερούν δικαιώματα, σε όσους κερδοσκοπούν με το φόβητρο της οικοδόμησης σύγχρονων κοινωνιών της μηδενικής ανοχής, όσους απαξιώνουν τους κοινωνικούς αγώνες υπέρ «του νόμου και της τάξης», όσους, εν τέλει, θεωρούν ότι οι κοινωνίες και ιδιαίτερα η νεολαία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν δημοκρατικά κλεισμένες μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε υγειονομικές ζώνες.

Αυτή είναι η δικιά μου απάντηση στην απύθμενη υποκρισία, ευτυχώς πολύ λίγων παραγόντων των ΜΜΕ και πολιτικών κύκλων, που θέλησαν να στήσουν ένα σκηνικό συλλογικής πολιτικής ευθύνης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα μου τον ΣΥΝ. Η οικογενειακή ευθύνη, βεβαίως και υπάρχει, με την έννοια, όμως, της αυτονόητης στήριξης που θα έχει από μένα, τη μητέρα του, την οικογένειά μου ο γιος μου.

Φοβάμαι ότι η ζωή – είναι χαζό να μιλάμε για ρόλους των ίδιων των παιδιών μας – γίνεται πιο δύσκολη ακόμα και από το ρόλο του πατέρα και του ηγετικού στελέχους όπως προσφυώς είπε ο Αλέκος. Ευχαριστώ όλους και είμαι υπόχρεος για τη συμπαράσταση που επιδεικνύουν».

2 comments on “Απογευματινός καννιβαλισμός.

 1. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Δείτε την ανακοίνωση του Δικτύου : Πίσω γορίλες !

 2. Ο/Η skoum λέει:

  Από συζήτηση που ανοίχθηκε πάνω σε αυτό το θέμα:
  ——————————————————–
  Το κανιβαλιστικό εξώφυλλο της Απογευματινής (που ΠΑΡΟΛΟ που αναπαράγει δυο μέτρα και δυο σταθμά αφού, α) πέρα από την στάση των τραπεζών που πολύ σωστά θυμίζει το Δϊκτυο στην ανακοίνωση του, β) στελέχη της ελλ. δεξιάς πιάστηκαν ακόμη και για παιδεραστία και το κάλυψαν δίχως να προβάλλουν εκεί την συλλογική ευθύνη) θέτει ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που εγώ θα το θέσω πολιτικά (πάλι) όπου μπορώ. 1) ΠΩΣ δεν δικαιολογείται σε έναν πολιτικό αγώνα να επιτίθεσαι σε έντυπα μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς!!. Επειδή δηλαδή δεν μπορείς να κερδίσεις με τις απλουστεύσεις σου ή με ό,τι άλλο ιδεολογική ηγεμονία ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να εξασκείς ΜΑΤΣΟ πρακτικές… ηρωοποιόντας μάλιστα γραφικές φυλλάδες. Θυμίζω άλλωστε πως ΒΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του ΛΑΟΥ ΕΞΑΣΚΗΣΑΝ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ! (κι ο πολυώνυμος φασισμός μπορεί να κρύβεται παντού και να μην τον βλέπου λόγω παρέας… Και να γιατί κάποιοι δεν μπλέκουμε ή δεν μπλέκουν την πολιτική με παρέες, όχι γιατί δεν πιστεύουν στην συντροφικότητα, αλλά για να μπορούν να συλλογούνται λεύθερα, δηλάδή να συλλογούνται καλά). Έτσι Η επίθεση εναντίον ΑΚΟΜΗ και της Απογευματινής (όπως κι επιθέσεις στην έκθεση βιβλίου) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Αν κι αυτό δεν αφορά όλους εδώ μέσα κάποιους -ες ίσως τους αφορά.
  Και όσον αφορά το συμβάν και την ΟΡΘΗ μη ονοματοδοσία (που θα πρεπε να ισχύει ΟΜΩΣ σε όλες τις περιπτώσεις) το σύστημα δεν κάνει χάρες αν μέρος του συστήματος δεν μας θεωρεί…. Ας αφήσουμε όμως την αλλαξοκωλιλά της ανωνυμίας που θα πρεπε να ναι ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (μέχρι τώρα μόνο για μπάτσους πολιτικούς και Βόρεια προάστεια εξασκείται) κι ας πούμε πως πέρα από τον χειρισμό του συστήματος Η ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον ΣΥΝΤΡΟΦΟ που χει τον τόσο δύσκολο ρόλο του πατέρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ σημαίνει αλληλεγγύη σε εκτονωματικές πρακτικές βίας στο … όνομα του λαού κ πάλι!
  ————–
  ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

  Επειδή (ήδη) μου ζητήθηκε.Η επίθεση στην Απογευματινή ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ στην κριτική που δέχεταιθ τώρα ΑΛΛΑ στο ντου στην τζαμαρία και κάψιμο αυτοκινήτων συντακτώνκάποια χρόνια πριν με αφορμή Κουφοντίνα που φυσικά θυμάται η εφημερίδα στο εν λόγω εξώφυλλο…
  Ελένη Καρασαββίδου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s