Συμπλόγκερς …. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ!

cateyes.jpgimg_4278.jpgΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ…  ΤΟΝ  “ΜΕΓΑΛΟ  ΑΔΕΛΦΟ

…ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  εντολή  του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά
Να Βιντεοσκοπούνται ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ… 

 

Και προσοχή παιδιά…..

‘Ως προς την επίκληση των προσωπικών δεδομένων για τη μη χρήση των καμερών και του σχετικού υλικού ως αποδεικτικού μέσου, με στόχο την αποκάλυψη δραστών αξιοποίνων πράξεων, ο κ. Σανιδάς αναφέρει ότι «υποστηρικτές αυτής της θέσεως και εντεύθεν της ταυτίσεως της εγκληματικής συμπεριφοράς με τα προσωπικά δεδομένα και καλύψεως της πρώτης από τα δεύτερα μπορούν να είναι μόνο όσοι επιθυμούν την έκνομη συμπεριφορά τους και την εγκληματική τους δράση να την καλύπτει το σκότος και η αχλύς ή όσοι επικροτούν ή έστω ανέχονται την έκνομη συμπεριφορά των τελευταίων”

Δηλαδή ολοι εσεις που δεν γουσταρετε να σας παιρνει η Αστυνομική καμερα οταν διαδηλωνετε δεν μπορεί παρα να επιθυμειτε την “‘εκνομη συμπεριφορα τους” κ.λπ.  κ.λπ.

1186156923_a995b053f8.jpg

 

Ο Α.Π. λύνει τα… μάτια της ΕΛ.ΑΣ. «Ναι» στην αξιοποίηση καμερών κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων

Της Ευας Καραμανωλη

Εντολή στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να τίθενται σε λειτουργία οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, εφόσον κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, έδωσε με γραπτή γνωμοδότηση 13 σελίδων, την οποία κοινοποίησε και στους προϊσταμένους στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς. Αφορμή για τη γνωμοδότηση αποτέλεσε σχετική ερώτηση που υπεβλήθη στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό από την Αστυνομία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη γνωμοδότηση, η οποία και από σήμερα μπορεί να εφαρμόζεται από τα αστυνομικά όργανα, το μαγνητοσκοπημένο υλικό θα χρησιμοποιείται «με σκοπό τη βεβαίωση των τελούμενων αυτόφωρων εγκλημάτων, τον εντοπισμό των δραστών, την αποκάλυψη της ταυτότητας αυτών και εν τέλει τη χρήση των άνω αποδεικτικών μέσων ενώπιον των δικαστικών αρχών». Η καταγραφή των δραστών και των αξιόποινων πράξεων μπορεί να γίνεται από σταθερές ή φορητές κάμερες και να αποτυπώνεται σε κασέτα, μαγνητοταινία, βιντεοταινία, φωτογραφία κ.λπ.

Επίσης ως αποδεικτικό μέσο, και όχι ως πειστήριο, μπορεί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, να χρησιμοποιείται υλικό που έχει καταγραφεί από τρίτα πρόσωπα όπως εικονολήπτες ΜΜΕ, φωτογράφους, αλλά και ιδιώτες. Ωστόσο, αναφέρεται ρητώς ότι οι αστυνομικές αρχές δεν δύνανται να κατασχέσουν το εν λόγω υλικό και θα πρέπει να περιορίζονται στο να ζητούν από τον κάτοχο να το παραδώσει στις ανακριτικές αρχές προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους δράστες. Σε περίπτωση άρνησης του κατόχου, τότε αυτός δύναται να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Επισημαίνεται ότι το θέμα της χρήσης και λειτουργίας των καμερών διαχείρισης της κυκλοφορίας εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ από την πλευρά της η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επικαλούμενη τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, έχει κρίνει παράνομη οιαδήποτε άλλη χρήση τους πέραν της ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Στη γνωμοδότησή του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διευκρινίζει ότι η χρήση του μαγνητοσκοπημένου ή του φωτογραφικού υλικού ως αποδεικτικού μέσου είναι σύννομη, αφού αφορά πράξεις που γίνονται δημόσια. «Οι τελούμενες έκνομες πράξεις δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής και προσωπικής ζωής των δραστών. Αλλωστε η προστασία της είναι νοητή μόνο ενόσω εκδηλούται με σύννομη δραστηριότητα, όχι με έκνομη συμπεριφορά και εγκληματικές πράξεις». Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά «η εγκληματική συμπεριφορά του ατόμου δεν εμπίπτει στην έννοια των προσωπικών δεδομένων ούτε είναι δυνατόν να καλύπτεται από αυτήν» συμπληρώνοντας ότι «η αποκάλυψη και επιβεβαίωση εγκληματικής συμπεριφοράς με τη βοήθεια των ρηθέντων τεχνικών μέσων δεν μπορεί να θεωρηθεί προσβολή της προσωπικότητας και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στρέφεται κατά της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε αυτή ούτε οποιαδήποτε άλλη αρχή θα ήταν δυνατόν να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τον τρόπο λειτουργίας της. Αλλωστε όλες οι λεγόμενες ανεξάρτητες αρχές ελέγχονται εν τέλει από τη δικαστική εξουσία». Ως προς την επίκληση των προσωπικών δεδομένων για τη μη χρήση των καμερών και του σχετικού υλικού ως αποδεικτικού μέσου, με στόχο την αποκάλυψη δραστών αξιοποίνων πράξεων, ο κ. Σανιδάς αναφέρει ότι «υποστηρικτές αυτής της θέσεως και εντεύθεν της ταυτίσεως της εγκληματικής συμπεριφοράς με τα προσωπικά δεδομένα και καλύψεως της πρώτης από τα δεύτερα μπορούν να είναι μόνο όσοι επιθυμούν την έκνομη συμπεριφορά τους και την εγκληματική τους δράση να την καλύπτει το σκότος και η αχλύς ή όσοι επικροτούν ή έστω ανέχονται την έκνομη συμπεριφορά των τελευταίων»…..

από την “Καθημερινή

Μεταφορά από το  ιστολόγιο «ΠΟΝΤΟΣ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

 

4 comments on “Συμπλόγκερς …. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ!

 1. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Πριν απο δυο μηνες φαινοταν σαν επιστημονική φαντασια ..Τωρα ομως το κακό παραγινε ..Οφειλει , η Μπλογκοσφαιρα να αντιδρασει , τωρα στην απιστευτη προ(σ)κληση για Φακελωμα
  http://panosz.wordpress.com/2007/10/31/katalipsis/#comment-27453

 2. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

  Ως και ο Τατουλης ειναι αντιθετος …
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=49184664

 3. Ο/Η akamas λέει:

  Τόσα χρόνια δεν γίνεται το ίδιο από τα τηλεοπτικά κανάλια;

 4. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  Χωρίς άλλα σχόλια:

  ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΤΡΑ, 12-11-2007
  Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
  ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  ΤΗΛ.-FAX : 2610 278.776
  Ηλ. Διεύθυνση 2007: aelmeahaias@yahoo.gr

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ψήφισμα – Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο

  Συναδέλφισσες, -οι οι εξελίξεις με τις προσπάθειες των βαθιών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της όλης εκπαίδευσης (σχεδιασμοί – προσανατολισμοί της Ε.Ε. και της κυβέρνησης) συνεχίζονται, όπως και οι αντιστάσεις.
  Το σύνθημα για Παιδεία, πραγματικά και ουσιαστικά δημόσια, δωρεάν και ενιαία είναι επίκαιρο. Στην πρωτοβάθμια μετά τους παιδικούς σταθμούς, τα υποχρεωτικά πια νηπιαγωγεία δεν «προφτάνουν» να είναι όλα κρατικά – χρεώνονται και στους δήμους με ιδιωτικοοικονομικά και όχι μόνο κριτήρια. Στην δευτεροβάθμια, πέρα από την «ανάγκη» των φροντιστηρίων για τις πανελλαδικές, την έλειψη χρηματοδότησης για λειτουργικά έξοδα και κτιριακό, στενάζει και η ΤΕΕ υπό το βάρος και της εξόδου του 90% των μαθητών των ΕΠΑΣ εκτός ΥΠΕΠΘ. Στην τριτοβάθμια η εισαγωγή των χορηγών μέσα στην έρευνα και η βούληση για επικείμενη «αναγνώριση» των Κ.Ε.Σ. προϊδεάζει για το τι είχαν στο νού τους μέσω της αντιδραστικής αναθεώρησης του συντάγματος, στο οποίο ηττήθηκαν….
  Ο αγώνας για ψωμί σήμερα δεν είναι μόνο η άρνηση της θεσμικής και μισθωτής λιτότητας στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, στην αντίσταση στην συνεχώς διευρυνόμενη ανασφαλή, ελαστική και φτηνή εργασία – στην β/βάθμια εκπαίδευση 30% των συναδέλφων είναι αναπληρωτές και κυρίως ωρομίσθιοι. Δεν είναι ακόμα η αγανακτισμένη φωνή των πολλών συνταξιούχων, η αλληλεγγύη στους αποκλεισμένους από την εργασία. Είναι και οι προσπάθεια για διάλυση του αναδιανεμητικού συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης – σύνταξης.
  Το ζήτημα της ελευθερίας βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της ζωής μας. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της μείωσής της για «λόγους ασφάλειας» με ντόπιες κάμερες, ιμπεριαλιστικούς δορυφόρους, συστημικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους. Έχουμε οργανωμένη τάση για υποβάθμιση της πνευματικής μας ελευθερίας με την γενικευμένη υποκουλτούρα που απλώνεται πάνω μας από τα ΜΜΕ και αποπροσανατολίζει τα παιδιά μας και τους μαθητές μας.
  Συνάδελφοι, -ισσες το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής στρατηγικής που έχουμε χαράξει εδώ και καιρό, θα συμμετάσχει στις κοινές εκδηλώσεις με κέντρο το Παράρτημα, αξιοποιώντας και τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει ο χώρος της θυσίας του αγωνιστή συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα. Κάνει αποδεκτό τη συμμετοχή του και σε συντονισμό με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης. Σας καλεί σε όλες τις εκδηλώσεις 15-16-17/11 στο Παράρτημα της Πάτρας, κέντρο της μνήμης του 1973 για την Δυτική Ελλάδα.
  Το Σάββατο 17/11 όλοι το απόγευμα στις 18.00
  στο Παράρτημα – Κορίνθου
  Θα είμαστε λοιπόν όλες και όλοι εμείς εκεί, για να πορευτούμε ενωτικά και πανεκπαιδευτικά, διαδηλώνοντας για το: Ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s