Λευτεριά στη Χριστίνα Τονίδου

imgp.jpgΕίναι αδιανόητο ένα νέο κορίτσι να μένει τόσο καιρό προφυλακισμένο, τη στιγμή που κατηγορούμενοι για βαρύτερα αδικήματα αφήνονται προσωρινά ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της δίκης τους. 

Αναδημοσίευση από Πόντος & Αριστερά

 

Για να μην πούμε για τα παραθυράκια με τις παραγραφές κ.λπ., που έχουν σαν αποτέλεσμα πραγματικοί εγκληματίες, όπως π.χ. οι μεγάλοι αρχαιοκάπηλοι των Κυκλάδων που γέμισαν με κλεμμένα το Μουσείο Γκετί και τις ευρωπαϊκές αγορές, να “την γλυτώνουν” προκλητικά.

Δεν είναι δυνατόν η δημοκρατία μας να είναι τόσο εκδικητική για πολιτικούς και μόνο λόγους. Γι  αυτό και μεις ζητάμε να αφεθεί ελεύθερη η Χριστίνα Τονίδου. 

1997-carteaa-2__.jpg

Η Χριστίνα Τονίδου είναι αναρχική και συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στις συμπλοκές με την αστυνομία που έγιναν στην “Πύλη Εμπορίου” στη Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται από τότε προφυλακισμένη στο Παράρτημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για συμμετοχή στις συγκρούσεις. Και όπως γράφει και ο Ν.Σ. : “Σε τέτοιες υποθέσεις η προφυλάκιση είναι σαφέστατα προκαταβολική επιβολή ποινής για την (πολύ πιθανή) περίπτωση που η δίκη οδηγήσει σε αθώωση.”

Ομέρ

1997-carteaa-2__.jpg

Γράμμα της κρατούμενης Χριστίνας Τονίδου

Όπως όλοι γνωρίζετε συνελήφθηκα ξημερώματα στις 09-09-2007 στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς που εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν (σ΄αυτές πιστεύω πως θ΄ανταπεξέλθω) αλλά η αντιμετώπισή μου απ΄την αστυνομία καθώς εκμεταλλευόμενη τη ψυχολογική μου κατάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι τρομοκρατήθηκα απ΄την ώρα της σύλληψης μου μέχρι και την ώρα που μ΄έφεραν εδώ, θέλουν ν΄αποσπάσουν πληροφορίες για οτιδήποτε άσχετο ή σχετικό. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα ν΄ακολουθούσαν τη γνωστή τακτική τους και τον παραδοσιακό τρόπο μεταχείρισης των κρατουμένων παρά αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι που συνεχίζουν. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση θα δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Τώρα όσον αφορά την ιδεολογική μου ταυτότητα έχω να σας πω δύο λόγια. Καταρχήν, πολλές φορές αυτά που δηλώνουμε δε σημαίνει ότι τα αντιπροσωπεύουμε κιόλας, δηλαδή δεν είμαστε πάντα αυτά που δηλώνουμε κι΄αυτό φαίνεται στην πράξη. Πολλοί θεώρησαν τον εαυτό τους επαναστάτη, αλλά οι πράξεις τους έδειξαν το αντίθετο.
Για μένα το να δηλώνει κάποιος/α αναρχικός/ή προϋποθέτει βαθειά αναζήτηση στον εαυτό του/της ωριμότητα και μια ολοκλήρωση απ΄όλες τις απόψεις ( ηθική, πνευματική κ.τ.λ.).
Ας επανέλθω όμως, αν εσείς κρίνετε, τουλάχιστον όσοι με γνωρίζουν, πως η δράση μου μπορεί να με χαρακτηρίσει αναρχική, τότε κάντε το. Το μόνο σίγουρο είναι οτι διαπνέομαι από αναρχικές ιδέες και μακάρι να πιστεύω μέχρι να πεθάνω, γιατί είναι κάτι πολύ δυνατό.
Από  κει και πέρα το πώς θα κινηθείτε, εσείς το γνωρίζετε. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.
 
Τέλος θέλω να κλείσω με κάτι που απευθύνεται σε όσους γεύονται την εξουσία, σε όσους μας αμφισβήτησαν, σε όσους γενικά δε μας πήραν στα σοβαρά: ΄΄είμαστε ένα ηφαίστειο που βράζει συνέχεια και η λάβα είναι η οργή μας. Αλίμονο αν εκραγεί το ηφαίστειο…η λάβα που θα ξεχειλίσει θα κάψει τα πάντα΄΄. Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρονται.
Κρατητήρια Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης12/09/2007 Τονίδου Χριστίνα

1997-carteaa-2__.jpg

3 comments on “Λευτεριά στη Χριστίνα Τονίδου

 1. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Μερικά αποσπάσματα από την εκεί συζήτηση :

  Δεν μας λες τι έκανε γιατί κάποιοι από μας δεν γνωρίζουν γιατί κρατείται η κυρία

  Σχόλιο από micromouse | Δεκέμβριος 20, 2007
  ———
  Συμφωνώ.!

  Σχόλιο από Λουκάς | Δεκέμβριος 20, 2007
  —————-

  Η Χριστίνα Τονίδου είναι αναρχική και συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου στις συμπλοκές με τη αστυνομία που έγιναν στην “Πύλη Εμπορίου” στη Θεσσαλονίκη.

  Βρίσκεται από τότε προφυλακισμένη στο Παράρτημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για συμμετοχή στις συγκρούσεις.

  Την περασμένη Πέμπτη έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καμάρα (Θεσσαλονίκη)

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=805649

  Ομέρ

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | Δεκέμβριος 20, 2007
  —————–

  Μπράβο που το κάνατε θέμα παιδιά. Σε τέτοιες υποθέσεις η προφυλάκιση είναι σαφέστατα προκαταβολική επιβολή ποινής για την (πολύ πιθανή) περίπτωση που η δίκη οδηγήσει σε αθώωση.

  Μακάρι να κάνει πρωτοχρονιά στο σπίτι της η κοπέλα και να μη χρειαστεί να το ξανακάνετε θέμα.

  ν.σ.

  Σχόλιο από Νίκος Σαραντάκος | Δεκέμβριος 20, 2007
  ———————

  Αφού λοιπόν κάποιοι αφήνονται ελέυθεροι και το κοριτσάκι με τις μολότωφ να την αφήσουν ελεύθερη, όπως και τον βιαστή, ή τον ληστή, τον δολοφόνο, γιατί αυτοί ψυχή δεν έχουν;
  Δεν λέμε λοιπόν, ο νόμος να επιβάλεται σε όλους αλλά να μωρέ, αφού δεν επιβάλεται στους λίγους να μην επιβάλεται και στους πολλούς.
  Γνωστή μου κοπελίτσα 7 μήνες προφυλακισμένη για χρήση ναρκωτικών ουσιών.
  θα ασχοληθεί κανείς αριστερός με αυτήν την κοπέλα; Μα δεν είναι αριστερή!
  Πες ανοιχτά ότι τα κηνητρά σου είναι ιδεολογικά και ότι βάσει ιδεολογίας θα πρέπει να γίνει απαλλαγή της κοπελίτσας από τις άλλες κοπελίτσες για να τελειώνουμε.

  Σχόλιο από θανάσης | Δεκέμβριος 21, 2007
  ——————-

  Συμφωνώ και ‘γω με το θανάση. Και από το χωριό μου έχω κάτι φιλαράκια μέσα. Ψιλοδουλειές, ξέρετε… Βάλτε τους κι αυτούς στο πρόγραμμα. Αφού θα βάλετε και τη χρήστρια στα αιτήματά σας, βάλτε και τους δικού μας τους παραγωγούς, αυτοί ψυχή δεν έχουν;

  Σχόλιο από Ζωνιανίτης | Δεκέμβριος 21, 2007
  ————————-

  Γνωστή μου κοπελίτσα 7 μήνες προφυλακισμένη για χρήση ναρκωτικών ουσιών….
  Μα και αυτό ειναι απαραδεκτο ! Και δειχνει πόσο οι προφυλακίσεις απο εξαιρεση εχουν γινει κανόνας .

  Σχόλιο από Βασίλης | Δεκέμβριος 21, 2007
  ——————-

  Μήπως η Γονίδου ειναι προφυλακισμένη μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχική; Και γιατί κατηγορείται;

  Σχόλιο από Ιώτα | Δεκέμβριος 21, 2007
  ——————–

  Προφυλάκισαν τη 19χρονη φοιτήτρια

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η 19χρονη φοιτήτρια Χριστίνα Τονίδου για τη συμμετοχή της στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο πλαίσιο της έναρξης της 72ης ΔΕΘ. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή της μετά την απολογία της, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες…..

  “Ελευθεροτυπία” 9-12-2007

  ————————–

  “….Από τις συμπλοκές ασφαλιτών και νεαρών που ακολούθησαν συνελήφθη η 19χρονη φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ, Χριστίνα Τονίδου, η οποία εκείνη την ώρα διερχόταν με τον αδερφό της από το πανεπιστήμιο.

  Οι μπάτσοι κατά την σύλληψη επιχείρησαν τον εξευτελισμό της επιδεικνύοντάς την ως λάφυρο στις πεινασμένες τηλεοπτικές κάμερες ενώ το κατηγορητήριο που της φόρτωσαν αφορά ενέργειες εντελώς δυσανάλογες με το νεαρό της φοιτήτριας αλλά και τη ρώμη της.

  Η Χριστίνα Τονίδου βρίσκεται προφυλακισμένη στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και κατηγορείται για 8 πλημμελήματα: απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και διατάραξη κοινής ειρήνης, και 2 κακουργήματα, αυτά της έκρηξης από κοινού και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού….” Από [ΕΔΩ]

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | Δεκέμβριος 21, 2007
  ————————–

  Ηταν η κοπελίτσα που είδαμε στη τηλεόραση να φωνάζει
  ” Παναγιά μου” που την είχανε πιάσει δύο τύποι με κουκούλες, μεσα στο Πανεπιστήμιο ;

  Σχόλιο από Ιώτα | Δεκέμβριος 21, 2007
  —————–

  Ναι

  Σχόλιο από Πόντος και Αριστερά | Δεκέμβριος 21, 2007
  ——————–

  Και αυτοί οι τύποι με τις κουκούλες που την συνέλαβαν μέσα στο Πενεπιστήμιο ηταν αστυνομικοί;

  Σχόλιο από Ιώτα | Δεκέμβριος 21, 2007
  ————————

  Οι πρόβες οι Μεγάλες κι οι “μικρές” για τη φίμωση κάθε μη αρεστής, μη διαχειρίσιμης πολιτικής πρακτικής, γίνονται εντατικά, ενόψει και της (για το εναπομείναν γράμμα) επιχειρούμενης συνταγματικής αναδιευθέτησης…

  Μες τις χρυσούγεννες γιορτές
  μάλλον αυτό το τίμημα πληρώνει
  κι ο κάθε ζω-νιανιάς
  με τη γραβάτα αφ’ υψηλού,
  -σαν μπολερό χλιδάνετο-
  εκ του ασφαλούς “τα χώνει”…
  …λες και ήταν χτές

  Καλά Χριστούγεννα
  και επί Γής -όπου Γής και Πατρίς-
  Ειρήνη
  εν ανθρώποις -συν Χριστίνα-
  Ευδοκία

  Σχόλιο από zor-nianias | Δεκέμβριος 21, 2007
  ——————–

  Σε αυτή την κοινωνια της απιστευτης διαφθοράς και κυνικής διαπλοκης
  – οπου η οσμή απο τις κλεμμένες μίζες ομολόγων ακόμα αιωρειται ,
  – και οπου το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών θάφτηκε στα γρηγορα ,
  – στην χωρα των ”κουμπάρων” και της Λαμογιάς ,οπου οι εξ απορρήτων του κ πρωθυπουργού πηδούν απο το μπαλκόνι,
  – στην πρόσφατα κατακαμμένη χώρα των υπουργών του αναψυκτηριου και των απαγωγών Πακιστανών ,
  – των βασανισμένων μεταναστών και της Ζαρντινιέρας ,

  η κραυγή μιας αποδιοπομπαίας νεαρής που φωναζε’Παναγιά μου”εν μεσω κουκουλοφορων ασφαλιτων που της φόρτωσαν ολα τα εγκληματα του κόσμου δεν θυμίζει την απελπισμένη ”Κραυγή” στον γνωστο πίνακα του Μουνχ;

  Σχόλιο από Ιώτα | Δεκέμβριος 21, 2007
  ……………

 2. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  Συνήθως προφυλακίζονται οι «αδύναμοι» ή οι «δυνατοί», οσάκις το ζήτημα περνάει την κόκκινη γραμμή του συστήματος.
  Για να δούμε λοιπόν αν η προφυλάκιση θα περάσει το 18 μηνο. Έχω μια πολιτική περιέργεια…

  Παρ’ όλα αυτά απαιτω και εγω την αποφυλάκιση του κοριτσιου. Ούτως ή άλλως ο έλεγχος σήμερα γίνετιοα πανταχόθεν. Από που που μπορεί να ξεφύγει; κάποιος ή κάποια;

 3. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Αν παρακολουθείς το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού την βγάζεις καθαρή ενώ αν τα «φτιάξεις» με έναν από τους των εξ απορρήτων Του προφυλακίζεσαι

  Αν κατά λάθος πέσεις σε καμιά ζαρντινιέρα την έβαψες, ενώ αν τσαλαβουτήσεις σε τίποτα αποθεματικά , ταυτοχρόνως δε διαθέτεις και αναψυκτήριο το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s