-Περί παρακμής..

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ και στο κεφάλαιο «τελευταίες ανακοινώσεις ΣΥΝ»  μια δήλωση του κου Μιχάλη Σαμπατακάκη σχετικά με την ανακοίνωση των 23 μελών της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Την μεταφέρω ακριβώς:

«Οι 22 «παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ» απέκτησαν βήμα για να κάνουν δηλώσεις χάρη στην απήχηση των αριστερών, ανανεωτικών ιδεών και τη δημοφιλία του Φώτη Κουβέλη καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΝ. Με μεγάλη έκπληξη είδα την εμπλοκή του έμπειρου Μανώλη Γλέζου σʼ αυτή τη θλιβερή ιστορία.

Η επίθεσή τους μας υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρακμιακός χώρος αριστερισμού και συγκρούσεων.

Το αίτημα να σιωπήσουν οι ιδέες της σύγχρονης ανανεωτικής αριστεράς βαθαίνει τον αυτοκαταστροφικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία τομή σήμερα για να αποκατασταθούν ανοιχτά, μπροστά στο λαό, οι αρχές, οι αξίες και η δημοκρατική λειτουργία που αρμόζει στην ανανεωτική αριστερά.»

Μάλιστα….

Έχει αυτήν την άποψη ο κος Σαμπατακάκης , ορθώς μας την θέτει υπ’όψη.

Τίθεται όμως ένα θέμα από την φράση:  «μας υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρακμιακός χώρος αριστερισμού και συγκρούσεων

Πότε ακριβώς ανακάλυψε ο κος και οι συν αυτώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρακμιακό χώρο ?

Πριν ή μετά τις εκλογές ?

Γιατί αν το ανακαλύψανε μετά τις εκλογές ..θα πω εντάξει ..τα παιδιά που να ξέρουν από πριν τον Ρούντι.., τα λεξικά τους δεν αναφέρουν τον Νταβανέλο.., το όνομα Μπανιάς ούτε που το έχουν ξανακούσει.., και την λέξη Γλέζος ίσως ..κάτι τους είπε …μια φορά.. ο γαλακτοπώλης της γειτονιάς……Τους δικαιολογώ απολύτως.

Αν όμως το γνωρίζανε πριν τις  εκλογές ειναι προφανές ότι τίθεται θέμα ηθικής.  Όχι βέβαια ηθικής της αριστεράς , της κοινωνίας που φαίνεται να αποτελεί άγνωστη για αυτούς λέξη, αλλά και αυτής ακόμη της ηθικής και τελευταίου παρακμιακού χώρου.

Γιατί κύριοι σπεύσατε να εκλεγείτε βουλευτές υπό τις σημαίες ενός παρακμιακού χώρου ?

 ΓΙΑΤΙ κύριοι ?   μου λέτε σας παρακαλώ…….

9 comments on “-Περί παρακμής..

 1. Ο/Η Πλάνητας λέει:

  Στον ΣΥΡΙΖΑ λείπει περισσότερο από κάθε άλλο χώρο η έννοια του κομματικού πατριωτισμού. Δηλαδή μπορεί να δεις μέλη του να εξαπολύουν επιθέσεις με σφοδρότερο τρόπο από ότι θα το έκανε κάποιος ιδεολογικός αντίπαλος.
  Ας πούμε εάν έβλεπα τον Καρατζαφέρη να κάνει δηλώσεις σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα χρησιμοποιούσε τις εκφράσεις του Σαμπατακάκη. Δεν είναι θέμα πλουραλισμού ή ελευθερίας γνώμης. Συνειδητά άνθρωποι και σχηματισμοί κατακεραυνώνουν άλλους ανθρώπους και σχηματισμούς με τους οποίους κατεβαίνουν ενιαία στις εκλογές και τις κινητοποιήσεις.
  Το ίδιο έχουν κάνει από το απέναντι στρατόπεδο ορισμένες συνιστώσες που χρησιμοποίησαν ορολογία απρεπή κατά τη γνώμη μου.
  Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις εκείνον που θα βάλει τέλος σε αυτή την αρρώστεια.
  Εκείνον που θα πει «εεε! τι κάνετε ρε; Ο κόσμος δε πιστεύει στο ΣΥΡΙΖΑ για να βλέπει εσάς να ξεκατινιάζεστε για εγωισμούς και καρέκλες!»
  Δυστυχώς και ο ίδιος ο Τσίπρας φαίνεται να προσπαθεί περισσότερο να ισορροπήσει ανάμεσα στις ύβρεις και τις κατηγορίες που εξαπολύονται, παρά να τις περιορίσει.
  Αδικεί και τον εαυτό του πιστεύω αλλά και την προοπτική του ενιαίου εγχειρήματος. Τα γράφω με αγωνία γιατί βλέπω να χαραμίζονται τόσες δράσεις, τόσες ελπίδες.

 2. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Πλάνητα

  Σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο γίνεται εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση παίζει ένα ρόλο.

  Πιστεύω όμως το επίδικο δεν είναι αυτό.
  Είναι ότι αμφισβητείται αυτή καθ’αυτή η ύπαρξη του ενωτικού εγχειρήματος.

  Αυτού του κοινωνικού ρεύματος που επάνω του πάρα πολλοί εναπόθεσαν παλιά και νέα όνειρα και ελπίδες, «είδαν φως και μπήκαν», που για αυτό το ρεύμα είπαν » άϊντε πάμε άλλη μια..».
  Και πήγαν άλλη μια….ξανασμιξανε μετά από χρόνια… βρέθηκαν μαζί στον δρόμο παλιοί και νέοι σύντροφοι…
  Έ, όπως καταλαβαίνεις τα όνειρα και οι ελπίδες όλου αυτού του κόσμου, άσχετα εάν αυτό εκφράστηκε στη κάλπη, τρόμαξαν τις αριστερές γλάστρες του συστήματος.
  Δεν τον θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θέλουν…

  Αυτός είναι ο λόγος για όλα τα διαννόητα και άναρθρες κραυγές που παρακολουθούμε το τελευταίο καιρό.
  Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι ή χαρά δεν την αφήνει

  Μακάρι να βρεθεί αυτός που θα πει “εεε! τι κάνετε ρε;..» .
  Πιστεύω πως τώρα πια μόνο ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κα το κάνει..εάν τον αφήσουν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

 3. Ο/Η Ντ. λέει:

  Αγαπητέ πλάνητα,
  Ο Σαμπατακάκης όχι απλώς δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σαφώς είναι ιδεολογικός του αντίπαλος. Οπότε γιατί σου κάνουν εντύπωση οι εκφράσεις και ο τρόπος του, τον οποίο προσωπικά θεωρώ χυδαίο, όπως και τον ίδιο.
  Ο Σαμπατακάκης, ανέκαθεν θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ παρακμιακό και όχι μόνο, θεωρώντας αναγκαία την διάλυσή του. Στη πανελλαδική σύσκεψη της φράξιάς τους πριν τις εκλογές, η εισήγησή του ήταν η Πτέρυγα να κατέβει στις εκλογές ανεξάρτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν προλάβαιναν τις εκλογές της 4/10, στις επόμενες εκλογές να κατεβούν μαζί με τους οικολόγους. Ως γνωστόν υπερψηφίστηκε η εισήγηση του Κουβέλη για κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο η πτέρυγα «χρησιμοποίησε ως όχημα», λειτουργώντας στα πλαίσια του ως «οιονεί συνιστώσα» και στον ΣΥΝ «ως κόμμα μέσα στο κόμμα» (εντός των εισαγωγικών επί λέξει εκφράσεις του Κουβέλη, τις οποίες άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά μιά και είχα την διαστροφή να παρακολουθήσω εκείνη τη σύσκεψη). Τουλάχιστον ο Σαμπατακάκης δεν ανακάλυψε όψιμα το παρακμιακό του ΣΥΡΙΖΑ και είναι συνεπής στην άποψή του. Από κει και πέρα βέβαια τόσο ο Σαμπατακάκης όσο και οι υπόλοιποι της πτέρυγας που διαφώνησαν με την άποψη που πλειοψήφισε, στις εκλογές, έκατσαν στ’αυγά τους και δεν ανέβηκαν στα κεραμίδια υποστηρίζοντας στα ΜΜΕ ή όπου αλλού την προσωπική τους άποψη, την οποία έκαναν γαργάρα . Προς τα έξω λειτούργησαν σεβόμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας της φράξιας τους. Λειτουργία άγνωστη σ’αυτούς σε σχέση με το κόμμα τους και τις αποφάσεις του, τις οποίες γράφουν σταθερά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αν κανείς τολμήσει να πεί τίποτα, ρίχνεται στο πύρ το εξώτερο ως σταλινικός και θιασώτης του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού», τώρα και παρακμιακός.
  Συμφωνώ ότι το επίδικο είναι η αμφισβήτηση του ενωτικού εγχειρήματος. Αλλά η αμφισβήτησή του δυστυχώς δεν προέρχεται μόνο από τους Κυρκοκουβελοσαμπατακακοχατζησοκρωτομαργαριτολυκούδηδες (πεστο αν μπορείς!) αλλά και από το ρεύμα το οποίο όπως και η πτέρυγα θεωρούν ιδιοκτησία τους τον συνασπισμό και τα μαγαζάκια τους εντός του, σημαντικότερα από το όποιο ενωτικό εγχείρημα.
  Κι αν έχουν μιά φορά «γραμμένο» τον κόσμο του «σύριζα», έχουν δυό φορές «γραμμένα» τα μέλη του κόμματός τους που μας θέλουν οπαδούς φραξιών και αφισοκολητές.

 4. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Φίλε Ντ. καλως ήρθες

  Νοιώθουμε την οργή σου.
  Εμείς εδώ είμαστε από αυτούς που «είδανε φως και μπήκανε».
  Μπήκανε με όρεξη..
  Και τώρα κοιτάνε τριγύρω γεμάτοι αμηχανία και θλίψη ταυτόχρονα…

  Ότι είναι να κάνουν οι καρεκλοκένταυροι ας το κάνουν γρήγορα.
  Ας πάνε στο καλό …
  κι ας αφήσουν εμάς τα κουρελια να τραγουδάμε ακόμα….

 5. Ο/Η Παρακμιακός λέει:

  Βήμα βήμα προς το τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ

  Του Γ. Δελαστικ από το «έθνος»

  Διαρκώς δυσκολότερη γίνεται πλέον η έστω και τυπική συμβίωση του ΣΥΝ με τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι φυσικά οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες που αποφασίζουν τη συγκρότηση ή τη διάλυση κομμάτων και συνασπισμών πολιτικών οργανώσεων.
  Αυτοί πρωτίστως αποτυπώνουν την εικόνα που δίνουν προς τα έξω με τις πράξεις τους οι πολιτικοί ηγέτες των περί ων ο λόγος κομμάτων και οργανώσεων. Και η εικόνα που αυτή τη στιγμή δίνουν τα ηγετικά στελέχη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας εικόνα αλληλοσπαρασσόμενων εχθρικών στρατοπέδων: από τη μια μεριά ο ΣΥΝ, η κυρίαρχη δύναμη, από την άλλη σχεδόν όλες οι (τέως;) συμμαχικές του δυνάμεις που από κοινού συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ένα χαράκωμα συσπειρωμένος (τρόπος του λέγειν) ο ΣΥΝ, στο άλλο ο Μανώλης Γλέζος, ο Γιάννης Μπανιάς, ο Παναγιώτης Μαντάς, ο Αντώνης Νταβανέλλος, ο Αλκης Ρήγος και τόσοι άλλοι – 23 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Οι κατηγορίες είναι βαριές. Πολύ βαριές για τον χώρο της Αριστεράς. «Ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ … με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας» που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης» καταγγέλλουν στο κείμενό τους οι 23 της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο στελέχη που τηρούν αυτή τη στάση να εξακολουθούν να είναι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις, όπως αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, και πρέπει να αντικατασταθούν» ισχυρίζονται απερίφραστα.

  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε φυσικά τον Φ. Κουβέλη και απέρριψε κάθε συζήτηση αντικατάστασής του. Οπως ήταν αναμενόμενο, τα στελέχη του ΣΥΝ πέρασαν στην αντεπίθεση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας παρακμιακός χώρος αριστερισμού και συγκρούσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Σαμπατακάκης. «Αυτή η μεθοδολογία θυμίζει αστικά κόμματα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη χρήση του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ από τα 23 μέλη της Γραμματείας του. Δεκάδες οι αλληλοαπαξιωτικές δηλώσεις ένθεν κακείθεν…

  Το ζήτημα δεν είναι όμως ούτε ο Φώτης Κουβέλης ούτε το περιεχόμενο των δηλώσεων του ενός ή του άλλου στελέχους του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το πικρόχολο των χαρακτηρισμών προς τους υποτιθέμενους συντρόφους, συναγωνιστές ή συμμάχους αντανακλά απλώς την πολιτική απέχθεια που αισθάνονται οι μεν προς τους δε.

  Ας μιλήσουμε καθαρά. Οι μεν του ΣΥΝ θεωρούν πλέον ότι φορτώθηκαν πολιτικά κάποιες ασήμαντες ομάδες αριστεριστών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τους «έκαναν ανθρώπους» και αυτοί πήραν ψηλά τον αμανέ και θέλουν τώρα θρασύτατα να επιβάλουν στον ΣΥΝ την πολιτική τους.

  Οι δε των υπόλοιπων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ότι έπειτα από ένα διάλειμμα αριστερής πολιτικής υπό την ηγεσία του Αλέκου Αλαβάνου, ο ΣΥΝ ξανάπεσε υπό τον πολιτικό έλεγχο της δεξιάς πτέρυγάς του και έτσι τους χρησιμοποίησε απλώς για να διασωθεί κοινοβουλευτικά και τώρα θέλει να τους πετάξει για να πάει ανενόχλητος να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και οι 23 της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ ότι «εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης», γι’ αυτό και οι του ΣΥΝ θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ «παρακμιακό χώρο αριστερισμού».

  Υπό το πρίσμα του μέλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία η ορθότητα ή όχι των κατηγοριών της κάθε πλευράς. Το καθοριστικό είναι η διάθεση συνεργασίας των δύο στρατοπέδων, η οποία τώρα εμφανίζεται εντελώς ανύπαρκτη.

  Αυτοί φυσικά θα αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν, θα μεταλλάξουν ή θα διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι κατηγορίες του τύπου που ήδη εκτόξευσαν οι πρωταγωνιστές εναντίον αλλήλων προκαλούν πολιτικά ρήγματα αγεφύρωτα και διαδικασίες διάσπασης μη αντιστρεπτές σε επίπεδο οπαδών των αριστερών κομμάτων. Ιδωμεν…

  ΜΕΤΑ, ΧΑΟΣ
  Μοιραία η φυγή του Αλ. Αλαβάνου

  Καθοριστικός παράγοντας για την τύχη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα αποδειχθεί η αποχώρηση του Αλέκου Αλαβάνου από την ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία τελικά τον οδήγησε σε αποστασιοποίηση και από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνοντας εκ των υστέρων, όλοι μάλλον οφείλουν να παραδεχθούν ότι δικό του πολιτικό δημιούργημα υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό καθόλου να υποτιμά την κορυφαία συμβολή ιστορικών προσωπικοτήτων της Αριστεράς, αλλά και σύγχρονων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και στελεχών. Οπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, ίσως μόνο αυτός μπορούσε να λειτουργήσει ως συνεκτικός ιστός και έτσι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

 6. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Μια ψύχραιμη άποψη ενός σ. της ΑΠ του ΣΥΝ

  Από την ιστοσελίδα της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ

  Γιάννης Κολμανιωτης

  Ανηκω στην ανανεωτικη αριστερα απο το 1974.
  Περασα απο ολες τις πολιτικες κινησεις της.
  Απο τον Ρηγα Φεραιο , το ΚΚΕ εσωτ. την ΕΑΡ και ειμαι μελος του Συνασπισμου.
  Εχω μια ενεργη πολιτικη ζωη.
  Ειμαι επικεφαλης της Δημοτικης παραταξης «αριστερη οχθ稻 στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ , δημοτικος συμβουλος στον ιδιο δημο και μελος της τοπικης οργανωσης του ΣΥΝ στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.
  θεωρω οτι ανηκω στην ανανεωτικη πτερυγα.
  Διαβαζοντας τα κειμενα των συντροφων αισθανομαι οτι κατι δεν παει καλα.
  Εχω την εντυπωση οτι στην προσπαθεια να αντιπαρατεθουμε στις συνιστωσες του Συριζα , διολισθαινουμε σε αποψεις που ειναι εξω απο μια οποιαδηποτε αριστερη και δημοκρατικη πρακτικη.
  Απο μικρος εμαθα να μπαινω στην ουσια καθε πραξης , να απανταω σε συγκεκριμμενα προβληματα και να μην συσχετιζω την καθε πραξη με το ποιον ή το παρελθον καθενος.

  Τεθηκε λοιον θεμα , απο καποιες συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ , παραιτησης του συντροφου Κουβελη απο κοινοβουλευτικο εκπροσωπο του κομματος.
  Θεωρω την ολη ενεργεια κατ ΄αρχην ακομψη και επιθετικη.
  Μπορουσε το ολον θεμα να συζητηθει πρωτα στη γραμματεια του Συριζα και εκει να αποφασισθουν οι οποιες ενεργειες.

  Το ζητημα ομως για εμενα υφισταται.

  Ειτε θελουμε , ειτε οχι οι βουλευτες μας εκπροσωπουν τον ενιαιο Συριζα και οχι τον Συνασπισμο ή την ανανεωτικη πτερυγα.
  Ετσι κατεβηκαμε στις εκλογες και προσφατα μαλιστα και οφειλουμε να σεβομαστε τις συμφωνιες μας.

  Αυτο το επιβαλλει οχι μονο η αριστερη ηθικη , αλλα και η οποιαδηποτε δημοκρατικη συμπεριφορα.

  Ο καθε βουλευτης , μπορει να διαφωνει , μπορει να λεει ελευθερα την αποψη του, αυτο και βεβαιως δεν πρεπει να εχει καμμια συνεπεια , αλλα αυτο ειναι εντελως διαφορετικο οταν ψηφιζεις πχ. στη βουλη κατοπιν αποφασης του κομματος η οταν εκφραζεις αποψεις σαν κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του .
  Ειναι φανερο οτι αν θελουμε να συνεχισουμε να λειτουργουμε με στοιχειωδεις δημοκρατικες διαδικασιες, πρεπει ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος να εκφραζει την αποψη του κομματος.
  Αυτο να ειναι απαραβατος κανονας.
  Θεματα οπως η εκλογη προεδρου δημοκρατιας , ή η πολιτικη συμμαχιων στην τοπικη αυτοδιοικηση , θα πρεπει να συμφωνησουμε οτι ειναι προιον συλλογικων αποφασεων.
  Θα δεχθουμε σημερα τον κο Κουβελη , αυριο δεν ξερω ποιον να εκφραζει προσωπικες πολιτικες αποψεις επι τοσο σοβαρων θεματων?
  Αλλα ακομη και αν δεν υπαρχει ειλημμενη αποφαση , μπορει ενας κοινοβουλευτικος εκπροσωπος , με την εμπειρια του Φωτη να προκαταλαμβανει το κομμα και να λεει προσωπικες αποψεις , οταν μαλιστα γνωριζει οτι γι ΄αυτες του τις αποψεις υπαρχει σοβαρος αντιλογος?
  Ειμαι επικεφαλης ενος μικρου δημοτικου σχηματος.
  Δεν ξερετε ποσο ειναι το αγχος μου , οταν μ΄ερωτουν καποια πραγματα να εκφραζω κατα το δυνατον την πλειοψηφουσα γνωμη των μελων της παραταξης.
  Ειναι σωστο , άλλα να εχουμε αποφασισει σε μια συσκεψη και εγω να βγαινω να υποστηριζω την δικη μου γνωμη?

  Προσεχτε συντροφοι , τετοιες συμπεριφορες , οπου τις βρηκαμε μπροστα μας , τις αποδοκιμασαμε και οφειλουμε να κανουμε κατι τετοιο και στο μελλον , απ΄οπου και αν προερχονται.

  Ας αντιμετωπιζουμε με ψυχραιμια τα ζητηματα , ας τα βλεπουμε στη σωστη τους διασταση , γιατι ο σκοπος δεν αγιαζει παντα τα μέσα

 7. Ο/Η Πλάνητας λέει:

  Γεια σου Ντ.!

  Ο Σαμπατακάκης δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ . Εντάξει, μπορεί να διαφώνησε από την αρχή. Αλλά έχουμε να κάνουμε με 2 πολιτικούς «εγκιβωτισμούς»

  Ο Σαμπατακάκης είναι μέλος της Α.Π.
  Η Α.Π. είναι τάση του ΣΥΝ
  Ο ΣΥΝ είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

  Μπορεί να φέρει όσες αντιρρήσεις θέλει σε πολιτικές επιλογές. Αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο που φέρεται και εκείνος και διάφοροι άλλοι ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
  Παρακμιακό ένα σχήμα το οποίο η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο κόμμα σου ψήφισε;;;
  Αν δεν είναι αυτό προσπάθεια επιβολής της άποψης μιας μειοψηφίας, τι είναι;

  Το είπα και πιο πάνω ότι εξίσου διαφωνώ με κάποιες εκφράσεις συνιστωσών π.χ. «η ΔΕΞΙΑ ανανεωτική πτέρυγα». Όσο και να έχεις διαφωνήσει με κάποιον δεν τον χαρακτηρίζεις έτσι, επειδή δεν χωράει στα δικά σου «πλαίσια αριστεροφροσύνης». Τον θεωρώ άστοχο χαρακτηρισμό που δεν βοηθάει τίποτε άλλο παρά την πόλωση.

  Αν είναι έτσι τα πράγματα, να συνεχίσουν οι μεν να μιλούν για παρακμιακά σχήματα και οι δε για δεξιούς, καλύτερα να το διαλύσουμε το μαγαζί πριν βγούμε στα μεσημεριανάδικα…

 8. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλησπέρα…
  Ο Σαμπατακάκης είναι γνωστός τοις πάσι….τώρα θα τον μάθουμε….έβαλαν υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλοιως δεν θα βγαιναν βουλευτές….για τον ίδιο λόγο δε φεύγουν και από το ΣΥΝ….που να τρέχουν τώρα….
  Για τον ίδιο λόγο φοβούνται και το Συνέδριο….

 9. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Αποσπάσματα από την σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλαβάνου μπορείτε να δειτε [ ΕΔΩ ]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s